FRaaaaaan

Jaha så Sverige fick på nöten av Ryssarna.. jag som tippade tre noll till sveriges fördel, himla tur att jag inte satsat någe på det.

Vad mer .. joo Regeringen med sina hycklare genomföre införandet av SS .. Svenska Stasi ..
Han den därna centerpartisten med krokodiltårarna.. Federlein eller vad han heter.. kan utan besvär döpa om sig i mitt tycke till Hycklerein...

Att de inte fattar att eventuellt illasinnade inte är dummare än att de har kodord, begrepp, benämningar  och så vidare.. inte för att jag vet hur såna kanaljer som ses vara ett hot mot sverige agerar... vi har ju alliansen som gör sitt bästa för att rasera vårt land redan.

Hundan vilken resa...

Jag har gjort en otrolig resa i slutet av Maj..
 Blev ombedd av en arbetskamrat att hjälpa han lite med att hitta lämpliga hundutställningar i finland så att han kunde tävla med sin hund. Sagt och gjort, vi hittade ett bra tillfälle och några veckor sedan så blev det av.
Jag fick följa med som eventuell tolk och som guide i Helsingfors vilket jag gärna gjorde.

Vi åkte båt Sthlm - Helsinki tur och retur, bil hemifrån och med på resan i finland.
Det var flera år sen jag varit i finland sist och det var en blandad känsla av nytt och gammalt, mycket igenkännande.
Själva tävlingen var på söndagen men för att vara ute i tid for vi över på fredagen redan och var framme på lördagen.
Vi hann se oss om och acklimatisera oss som det så fint heter. Hitta var tävlingen hölls, checka in på hotellet och jag fick visa lite av sådant jag ansåg var värt att visa och även besöka barndomskvarter, tog ett gäng bilder att ha som minnen.
Tävlingen gick kanon och hans hund vann sin klass och är nu Nordisk champion. Både han och hans dotter var jätteglada, resan blev ju lyckad, hade varit lite tråkigt att resa så långt och inte vinna.

Sommar sommar sommar....

Hej Igen bloggen.
Med tanke på uppehållen i mina inlägg och antalet kommentarer på sistone, (0) så är nog denna blogg rätt ointressant för andra än mig själv. Jag har haft en hel del funderingar som jag borde ha skrivit ner men det har inte blivit av pga olika orsaker och kanske mest slöhet.
Jag har haft en hel del hälsoproblem som jag hoppas kunna lägga bakom mig.

Lyssnade igår på debatten om FRA från riksdagen och argumentationen var stundom riktigt farsartad.
Jag kan inte annat än beundra vår sk försvarsminister. Att jag skriver sk beror på hans ihärdighet i att hellre gå till personangrepp än svara på frågor av högst avgörande betydelse för svenska folket som av outgrundlig anledning gav han och hans vänner makten.
Hela förslaget om ökade "befogenheter" för FRA för tankarna till debatten om ECHELON som var för inte alltför länge sedan. jag lägger till en parantes.. i min ungdom brukade vi i SSU skandera "Rösta på Göstaa.. Snut i varje knut.." nu tänker regeringen gå ännu längre och mura in dem i vårt vardagsliv som övervakare.
Bara en sådan sak som att det inte fanns med en fristående granskande myndighet för verksamheten visar på naiviteten eller, skrämmande tanke, arrogansen och de sinistra avsikterna hos sittande regering.

Det krävs inte mycket fantasi för att se de oändliga och mycket skrämmande möjligheterna i systemet som yppar sig.
Jag kan se ett  av flera scenarion framför mig där regeringen eller någon "ambitiös medarbetare" typ det folkpartiet hade... anser det vara av intresse att avläsa eller avlyssna eller vad man vill kalla det.. kan de ge sig in på en politisk motståndares intranät att inhämta information, tänk vad de kan göra med all trafik i vårt land.
Som jag hörde sägas.. "en våt dröm för STASI.." mycket väl sagt.

Vad säger att regeringen inte går än längre i sin jakt på fackliga fri- och rättigheter i sin iver att leverera till sina köpare, de har ju än inte redovisat vartifrån de fick alla pengar till propagandamaterial och kampanjer med mera, sedan har de haft mage att angripa ifall facket valt att stötta socialdemokraterna, som trots allt bildades för att föra sveriges arbetares talan, låt vara att det finns beklagliga exempel på sossar som glömt vad som borde vara viktigast för vårt gemensamma parti.
det är hög tid att återta våra kärnfrågor och jobba för dem vi borde bry oss om.

Vi har en grym diktatur i Kina som redan censurerar internet inom sitt territorium och med benägen hjälp av Google vilket jag betraktar som förkastligt. Information liksom mänskliga rättigheter ska vara fritt. Det krävs inte alls många beslut för att vi ska hamna i en betydligt grymmare situation. Sveriges folk är passiviserat och ibland rätt naivt, de är beredda att gå på locktoner från missnöjespartier till exempel SD, vad skulle inte de kunna göra med ett sådant system med tanke på hur lite de egentligen bryr sig om demokrati, de använder ju det när det passar dem bara.

Sedan kan man ju fundera över om regeringens sätt att hantera hela FRA frågan.. påminner om EU-fördraget ... det ska genomdrivas till varje pris oavsett vad folket vill. Jag kräver..i min ensamma hörna en folkomröstning om den nya konstitution som trots allt ska beröva oss än mer av vårt självstyre och driva oss närmare det nya kapitalistiska Sovjet patch 2.0.1 med arbets namn Europas förtryckta stater eller var det förenta... 

Regeringen vill ju syssla med avlyssning.. synd bara att de är så lomhörda när det gäller folkets vilja och åsikter...
vill de höra efter kanske de behöver komma ut i verkligheten eller hör de bara det de vill höra?

Tror dessvärre att det är det sistnämnda...

Ser precis hur ryssland tar ledningen mot ett nervöst sverige i sista gruppspelsmatchen i fotbolls-EM.
Hoppas vi vänder på steken.
 

RSS 2.0