lite mitt i natten

Jaha vad gör man uppe mitt  i natten?
Somnade på soffan framför tv och vaknar av att det är en film om nån indianpolis i ett reservat på trean.
Val kilmer, duktig skådis är med iaf.

Tror denna nattmacka till blogg ska vara en liten blandad kompott.

---
Har sett reklamen till leda, hört skiten med. Ja, oddsen för att någon ska gissa att jag är rätt trött och anti mot den mesta reklamen är rätt låga vid det här laget.
Reklamen? Vilken av alla otaliga menar jag just denna gång då?
Två olika, ena på radiokanalen jag lyssnar oftast på när jag kör buss, så vi tar den först.
En affär som säljer kakel med mera. Reklamen framförs med skämt som får Glocalnets lama "låga" att framstå som poesi nästintill. Slutklämmen är dessutom rent falsk : "ett slagskott från Kinnarps arena", kan upplysa om att det är såpass många hundra meter att butik och arena inte ens har rakt siktlinje.
Den ishockeyspelare som klarar att med ETT  slagskott klara avståndet lär ju kunna extra-knäcka som luftvärnskanon.

oki.. nääästa...

Reklamen om nästa stora aktör på energins vilda västern marknad... e.On eller hur de nu ska stava sig, jag förbehåller mig självklart tolkningsföreträde nu.
e.on ??? alltså.. vilket geni har varit i farten där och kommit på det "geniala" namnet??
Det för ofelbart tankarna till ett visst energi-företag i USA ... ENRON ... ska det hända samma sak på hemmaplan? say no more... dumt namn och det är en mkt snäll kommentar jämfört med vad jag skulle vilja skriva. Säger bara "Gör om, Gör rätt".

---

Ok nästa sak ....
BILEN ... lägesrapport...
blåste ur framhögtalarna.. byte av dem var nödvändigt med tanke på att det lät väldans illa med spräckta membran...*ler oskyldigt* och ja.. jag plockade ur resten av Saab original audio högtalarna, de var säkert kanon 1990 men nu är de bara klena och hopplösa. Ska bli annat ljud i skällan sen.
Bilen rullar bra och drar si o så .. meeeen häromdagen så....
Ett bromsrör brast när jag skulle flytta bilen på garageplan på jobbet, den är besiktigad utan anmärkningar veckan före midsommar??? Undrar hur det kunde passera vid besiktningen? Enligt verkstaden blir det inte billigt så jag får försöka låna av vänner och betala av det hela. men det har iaf brustit. Tänk vad skoj jag kunde ha haft om det skett under färd?
Men annars så? Ja jag trivs bra med bilen , den kommer piffas upp allteftersom, det är den värd.

---

Jobbet...
Fick ju en skriftlig varning.. Den har bestridits av min fackliga företrädare på stubben, återstår att se vad arbetsgivaren säger, det verkar vara mer o mer inne att köra över folk från arbetsgivarhåll.
Visade en del poliser varningen och.. deras reaktioner var häpnad, bestörtning, undran om verklighetsanknytningen hos den som skrivit varningen med mera. Vill samtidigt tacka vänner och även okända för stöd och uppmuntran. Inte en person jag pratat med har kunnat förstå vad den som utfärdat varningen har tänkt med eller motivationen bakom.

----
Hockey!!
Jaaaa nu är säsongen igång... Är riktigt gott att se lite levande hockey mellan varven.
Tog med äldsta dottern på match i tisdags, naturligtvis skulle då Hv spela starkt men förlora med ett udda-mål just den gången, återstår att se hur det artar sig. Nuläget är bra iaf.

---

Var med äldsta dottern på utvecklings-samtal på hennes skola idag.
Positivt resultat med en del punkter att jobba med.
Inser att min äldsta dotter har lejonpart av aktiviteter med mig.. ska se till att min yngre dotter får sin del också.


----
Nä nu tror jag på att sova en stund iaf..
mer senare...


Tjejer, tjejer.. på bussar och deras hemliga krig

Min äldsta dotter åkte buss med mig för några månader sen, ja ok hon åker då och då med sin far.
Jag upptäckte ett fenomen jag inte reagerat på tidigare.

Tjejer är mycket mer noga än killar när det gäller vem de åker buss med och vart de ska vara.
Min dotter stod intill mig där jag sitter och kör och jag såg något rätt lustigt egentligen.
Det klev på några tonårstjejer, de skulle stämpla sina kort. Innan de gjorde detta, stod de en bra stund o granskade min dotter uppifrån o ned och upp igen.. och hon gjorde likadant. Efter det har jag kollat om det var en slump men näe.. det händer ofta.
När vi killar kliver på en buss tänker vi oftast.. "ahh en ledig plats.. jag tar den..".

När tjejer åker buss? -" Hmmm den där tjejens byxor matchar inte min tröja, kan inte sitta där... den där väskan är fel märke...  hennes skor är för slitna.. " vilket slutar med att hon hinner stå flera hållplatser innan hon upptäcker en helt ledig plats. (jaja lite ironi och överdrift är tillåtet för att betona).

Är det modetävlan? Är det något hemligt vi killar missat?


Nå vad mer? Barnvagnskriget... på våra stadsbussar i stomlinje trafik.
Vi har ett genialt resande.. vi har flera ingångar på bussarna. Något som kallas för tredje dörren i bakre delen av bussen. Denna ingång har av någon outgrundlig och sadistisk orsak utrustats med en ljudsignal som är ett rent pinoredsakp.. medans ordinare stopp signal är en mild signal.. barnvagns signal på främre plats likadant men tredje dörren? Någon slags ilsken signal med högt decibeltal som skär in i hörselgången och frågan är om den egentligen är så hälsosam för hörseln. Varför denna skillnad i signal??

Till saken.. när en kille kommer med barnvagn så kliver han på där som är närmast och oftast är det ledigt med plats alternativt en till där men båda får plats..
Gissa vad som händer när en tjej med barnvagn kommer???
står någon redan där då måste hon gå bort till andra änden och promt trycka på knappen till tredje dörren.. och ha "egen" plats..  skulle det vara ledigt framtill så händer det lika ofta att det ändå ska tas en plats längst bak fast det är ledigt framtill och jag öppnat dörren dit.. hur tänker folk och är det bara jag som märkt detta??
Vad jag vet.. så är kvinnor betydligt mer elaka mot varandra och mkt mer smutsiga i sina sätt att hämnas..
ujjjjj nu blir det säkert hatkampanj från FI ....
Men faktum är.. tjejer som mobbar är mkt mer utstuderade än killar.. ändå är det vi män som oftast får gå i krig.. jag undrar om inte de borde skicka ett gäng förbannade tjejer att leta efter osama o hans nötter.. tror de skulle hitta han snabbare och.. ja vi skulle inte behöva bekymra oss för honom sen..



Tänk om religioner vore datorprogram

Alltså... Ibland häpnar jag jag över en del företeelser, framför allt sådant som relioner orsakar.
Jag hörde på radion i helgen något om att det var protester från judar och muslimer angående krav om att slaktdjur skulle bedövas innan slakt för att bespara dem ytterligare lidande.

Inget ont om dessa nämnda grupper nu.. men  hur tänker man när man hellre snittar upp halsen  på ett djur, låter det förblöda till döds, motiverar detta med en dammig gammal bok någon smart person med stora idéer om makt och härlighet skrev för hundratals, rentav tusentals år sedan ?

Sedan har vi bombdåden på Bali med jämna intervall, är nästa steg bomber-turism, åk på spännande resa och du får en skottsäker väst på köpet?

Åter igen..  religiöst missledda nötter spränger sig i luften.. jag har sagt det tidigare och jag säger det igen.. om nu de mot allt bättre vetande verkligen kommer till himmelen... varför föregår inte deras ledare med gott exempel o spränger sig i luften hemma bland de sina.. då slapp de tjafsa här på våran jord o de kunde ha sitt lilla tyranniska paradis.

Tänk om en del religioner kunde verklighetsanpassas mer istället för att tvinga människor att ersätta verklighet med vanföreställningar.Hmm tror jag retar upp en del fundamentalister nu.. men vad tusan, om fritt tänkande inte är tillåtet då är man kvar i stenåldern, mentalt så är en del folk det fortfarande.
Är det inte så kanske att för att få ha makten och styra folk så måste man ha något som passiviserar olikt tänkande och motiverar rådande makt, utom när man vill utöka sin makt?
Då är det poppis med mord, heliga krig (i h-e heller). Man utser nån plats för helig o sen ska man ha det stället.. hmmm undrar om jag ska utse playboy mansion till en (sken)helig plats o kräva att jag ska få bo där? 

Nu.. tänk om religioner vore som datorprogram.. man upptäcker en bugg o skickar en patch..

Hur skulle det se ut då?

Man kan se att kvinnor behandlas illa i en icke nämnd religion, så diskuteras detta i utvecklingsteamen.. så släpper man en korrigering där man ger dem samma rättigheter..

Som världsbilden.. när Galilei sa att nog snurrar jorden runt solen o inte tvärtom.. vips.. Patch-läge.. när förnuftet bevisat att jorden är rund..

Jordens tillverkningstid... 7 dagar.. meeeen kom in i matchen??? har nån försökt få sina pengar från försäkringskassan eller komma fram till CSN på telefon????  Det tar en evighet.. tror mer på den naturvetenskapliga tidsrymden än den religiösa tolkningen.

hmmm jag kanske har kommit något på spåret förresten.. kanske fundamentalisterna är buggar i programmet och terroristerna är virus egentligen??

RSS 2.0